En liten stund för reflektion och återhämtning

Strax efter 08.00 stängdes e-handeln ner för gott och det är så skönt att äntligen få ett avslut på något som endast bidrag med stress och oro under året, samtidigt som jag är oerhört tacksam över erfarenheten det givit. Processen att gå från idé till affärsidé, innovationsstadiet, att introducera en ny produkt på marknaden där försäljningen och succén tar fart, till motgångar och där något som ses ”så säkert” kan få så oväntat utfall. Dyra läropengar förvisso men en ovärderlig kunskap ingen teoribok kunnat bistå med. Hade jag gjort om det? alla dagar i veckan. Hade jag gjort det annorlunda nu utifrån den erfarenhet och kunskap jag besitter? Givetvis. Bara vetskapen om pest(le)-analysen hade besparat mig många tårar och inte mist kapital men det är något jag tänkte dela med mig av framgent.

Tisdag eftermiddag och jag har krupit ned i soffan för en stund, morgonen har bestått av sammanställningar av papper som ska in till redovisningsbyrån och planering inför kommande veckor. Jag har med andra ord varit oerhört stressad idag då mitt tidsperspektivet lite runnit ur sanden för en stund. Inte minst gällande planeringen hemmavid, det är ju snart jul och jag har knappt hunnit tänka på julklappar än! I morgon står IHM på agendan, nästa vecka har vi ett projektarbete som redan veckan därpå ska redovisas, därefter ska hemuppgift 2 (nulägesanalys, rapport och sammanställning av bolag) in och sist men inte minst är det två dagars business runner (18-19 januari) innan certifiering. Vi närmar oss med andra ord upplopp som man skulle säga i trav. Nåväl, det känns bra. Intensivt men bättre än på länge.

/Sandra

Kommentera