Dom första julklapparna är klara

Äntligen fick jag tid att sätta mig en stund och beställa hem julklappar till flickorna, jag inhandlade förvisso dockorna lokalt men resten på nätet då tiden att springa i butiker inte finns på samma sätt som tidigare. Jag tror det är därför näthandeln tagit fart och ökar årligen medan butikshandeln tappar enheter procentuellt. För det är tiden, om jag talar utifrån mig själv och vårt liv som jag har ”lite av” då tillvaron är väldigt hektiskt till vardags, vad föredrar du – att handla lokalt eller online? jag vill påstå att jag försöker göra båda delar men majoriteten av köpen sker online.

Tillbaka till julklappar fick det bli en varsin dockuppsättning till flickorna, både Mathilde och Livia har pekat på dessa dockor från Skrållan och uttryckt – wow, vad fina när vi strosat omkring. Barnvagnar har vi haft en uppsjö av men eftersom att de hamnat ute har de blivit kvar ute och sedan har det dessvärre varit läge för tippen, så onödigt men ja, återigen har det handlat om tid, man glömmer bort och så regnar det plötsligt. Så den här gången får det innevagnar, i alla fall tillsvidare.

Liggdel, hårset och en uppsättning med mysdress till dockorna köpte jag med och mer än så blir det inte från oss i år, eller jo två mindre paket vardera. Från mor- och farföräldrar blir det upplevelser och ”teknik”. Vi har varit väldigt tydliga med att vi ska minimera konsumtionen då det lätt blir hysteriskt, för även om det är roligt att ge (jag älskar att ge bort presenter) ska det tillföra nytta och jag rensar och rensar jämt i barnens rum. Hellre färre och användbara paket än massor ”bara för att”. För ett par år sedan resonerade jag annorlunda med (dyra) paketkalendrar som sedan byttes ut mot adventspaket innehållande sådant som behövs.

Nu återstår ”bara” August och Angelica, den enklaste och den svåraste, hur resonerar ni kring ovanstående och hur tänker ni gällande inköp av julklappar. Är det vad barnen vill ha, massor, lite, ja dela gärna med er utav era tankar. / Sandra

Ett svar på “Dom första julklapparna är klara“

  1. Vi ha tidigare år köpt massvis för att de ska bli många paket, mycket onödigt och skit egentligen om man ser såhär efteråt. Detta år kommer dom 2 äldre få färre men dyrare plus kläder dom behöver. Den yngsta hon får saker jag vet hon vill ha plus kläder, även sagt år mormor speciellt som vill köpa massvis att hellre ge presentkort på lekland, badhus, bio, för de kosta pengar och är alltid bra att ha sedan är de svårt att inte köpa något litet när man ser för ja man vill köpa hela världen till barnen. Men som sagt iår blir de mindre men saker dom verkligen vill ha och behöver. Nästa år drar vi utomlands och då blir de allas julklapp plus kanske 2-3 paket bara till dom för att dom ska få öppna något.

Kommentera