Möte med konkursförvaltaren

God morgon! Har precis haft ett möte med min konkursförvaltare hemmavid och jag som varit orolig, känner mig väldigt lättad efter vårt möte. Jag fick redovisa något kortfattat vad som föranlett mig hit och han kunde förstå helheten, omständigheterna och varför. Det kändes skönt. Kontrollbalansräkningen har han redan gått igenom och resterande underlag bistår min redovisningsbyrå med. I januari ska vi till tingsrätten och nu över jul kan jag släppa det här.

Jag hade för egen del lite frågor, bland annat vad som krävs för att få näringsförbud och det informerade han mig om att jag inte kommer att få. För att det ska gälla eller träda i kraft rent juridiskt krävs bland annat att han åberopar det. Frågade också om jag kan starta upp en enskild firma efter årsskiftet för konsultuppdrag och svaret jag fick var att jag kan starta det idag om jag så vill, det enda som kan ”ställa till det” är om skatteverket inte beviljar F-skatt i samband med att konkursprocessen pågår. Skönt, då har man fått klarhet i det.

…Phju! Exakt så känner jag, för tänk vad mycket energi det tar innan man får svar på sina frågor och alla möjliga scenarier hinner att passerar förbi. Å andra sidan är det intressant, ledsamt givetvis men intressant utifrån den aspekten att man lär sig ännu mer. Nu blir det plugg inför morgondagens redovisning på IHM, måste även sätta mig ned mitt egna inlämningsarbete som blir ett ytterligare komplement till både förvaltaren och min bankman. Som om det inte vore nog är det lucia på förskolan torsdag morgon, jag åker till Stockholm imorgon med 06-tåget och är hemma natten till torsdag. Intensivt men snart är det ”över”. / Sandra 

Kommentera