Aktier

Började morgonen med att köpa lite aktier i ett fastighetsbolag som jag under en tid har följt. Ett bolag som noterades i höstas och som jag ser som en framtida investering och förhoppningsvis med en god avkastning så småningom. Det blev även ett köp i ett asiatiskt bolag, en kinesisk e-handel som jag ser fram emot att följa trots att sista tiden gått sådär MEN jag tror verkligen på affärsidén och konceptet så det ska bli kul att se vart det leder.

Bland mina aktier, de få som jag hade sedan innan och för ”kaffepengar” i sammanhanget kan jag verkligen fundera på hur jag tänkte. Jag minns att mitt första köp var ett välskrivet oljebolag som ALLA skulle ha, jag köpte precis som alla andra och det gick bokstavligen åt helvete så det ynka kronor som blev kvar sålde jag relativt fort av. Detsamma gällde ett annat teknikbolag och jag kan skratta åt det nu, glad att summorna var så små för att handla aktier utan någon som helst kunskap eller intresse för värdepapper är inget jag råder utan man bör göra sin egna analys först. Och inte enbart gå på andras rekommendationer.

Lämna ett svar