Hej från flygplanet!

Som överrubriken lyder – Hej från flygplanet på väg från Portugal som jag spenderat de senaste dagarna i. Att börja uppdatera bloggen mer frekvent som var min grundtanke i höstas kan vi konstatera att det inte blev så mycket av, månaderna har gått alldeles för fort och att 2019 närmar sig sitt slut känns helt galet.

Jag landade i Lissabon i söndags för att spendera veckan på websummit som jag bokade i somras, redan för två år sedan när jag var här med mitt varumärke Sandra Josefin för att starta upp i en ny fabrik hamnade jag av en tillfällighet bland alla människor ute på gatorna, det var något alldeles speciellt och sedan dess har jag känt att jag bara måste få uppleva det.

Första kvällen var vi över 50 000 människor inne på arenan för att lyssna på Edward Snowden, 10 000 personer stod utanför och kom inte. Det var verkligen fullsatt! Han talade om informationsdelning, data och framtiden. Ett återkommande samtalsämne under veckan, inte så konstigt då det är en tech-konferans men hur vi påverkas och hur det kommer att påverka framtiden, hur digitaliseringen går allt snabbare och hur vissa saker redan är här.

Gårdagen spenderade jag på ContentMakers delen där jag lyssnade på storytelling från New York Times, grundaren av GIPHY berättade om hur vi alltmer interagerar med gifs och rörlig text, grundare av babyshark som har blivit ett multi-billion dollar (!) monster var på plats och visade bl.a. deras adoptionskurva, strategin bakom babyshark och jag vill nog påstå att det var en utav den mest givande föreläsningen då han tillskillnad från många andra berättade mer informativt om deras strategi med allt från färgval till spridning och hur det slog till.

Nu hinner jag däremot inte att skriva mer då mina batterier börjar att ta slut men jag ska försöka få till ytterligare ett inlägg senare. Kram Sandra

Lämna ett svar